12 November 2016

5/6

Hello! Assalamulaikum.

Im so done with fifth semester, sekarang tengah semester break, nothing much. Rotting.. Sem break for one month. Not really la sebab masuk balik on 20 something. My last paper was on 31 October. FAK SUSAH GILA OKERRR. I screwed 2 papers outta 3 ugh. Lets just hope for the best... lol

Hows my last semester? Ah, taktaulah. Macam-macam benda jadi and semester paling stress. First, duit hilang. 3 kali bruh. Sekali hilang RM50. Tiga kali hilang, RM150 :') Taktau sapa yang curi, toyol ka orang ka i dont know. Tahlah geram memang geram tapi nak buat cemana. Yang peliknya sekali hilang mesti duit sekeping RM50. Duit yang RM10, RM5 and RM1 "dia" tak curi tau. WEIRD

Second, takde roommate. Nope. Nada. Sebab my roommate was actually my classmate, and she is not my "geng". Tapi tak geng tak semestinya tak kawan. Baik je dengan dia cuma nak jadikan cerita, geng dia semua tak dapat Kamsis, so semua duduk rumah sewa. So my roommate ni pun takkanlah nak duk Kamsis without her friends, takut jadi lone ranger kot so dia bayar both for Kamsis and rumah sewa. Tapi dia tak duduk Kamsis pun. SO TIDO SORANG SELAMA SATU SEM BAPAK AH SCARY NAK MAMPUS. Luckily, dah nak final exam one of my friends tumpang tido sampai habis sebab dia ada problem dengan her housemates. Haih macam-macam. But thank god!! Takdelah takut sangat, eventho 2 weeks ja merasa ada roommate. Tapi senanya best takdek roommate sebab i'll have my own privacy. Seronok jugaklah.....

Third, STRESSSED! Just so you guys know me and my friends ada instashop named @Mekchic. We sell many things so go check our page out!! Sebenarnya MEKCHIC ditubuhkan sbecause it is one of the requirements for my subject, Digital Entrepreneurship. If u guys know me, i love business! But lets be real, nak suruh student meniaga sambil study and kena capai sales RM5,000??? WHAT THE F? Dengan reports, assesments, quizzes, tests, mock meeting, you name it. Pls lah. Dengan lecturer yang sangat tak membantu langsung... Blergh. Whatever. Teringat balik benda ni pun dah stress oh lord.

Next, hm takde apa dah kut? So thanks for reading my blog. I know its been a long time since the last time i posted something here. Been so busy. But thanks again. Semoga nur adini mendapat keputusan yang cemerlang untuk semester ini ya Allah. Amiin. :)