07 January 2011

Confirm pindah sg kertas -________-

Jyeahhhh ! Tadi aku dengan ayah aku pergi PPD dekat selayang mall tuh , around 8.30 AM mcmtu . Er kan boleh buat dua pilihan nak masuk sekolah mana kan , pilihan pertama ayah aku buat sekolah hillcrest . Then yg 2nd tu buat sekolah sungai kertas . Tapi org yg jaga kaunter tu cakap , hillcrest sudah full ! 

Grr , so maknanya kena masuk sg kertas lah sebab situ kosong . Time ayah cakap kat aku yg aku kena masuk sg kertas kan , mata aku bulat gila , tanda terkejut lah tu , haha . Then balik lah kan , lepastu singgah pasar jap ayah nak beli ayam , er -.- Aku pun ikut je lah , then pergi sekolah sg kertas . Oh shit , sampai sampai depan gate sekolah tu je , pehh mcm mcm sumpah seranah keluar dari mulut aku .

Er , aku masuk lah dalam sekolah tu dengan takda semangat lansung and dengan tangan yang penuh dengan borang and sijil pebenda tah . Er , sebelum nak masuk sekolah tu , kena sign dulu kat satu buku , ayah aku yg sign , yg aku pulak tanya pak guard keling kat depan sekolah tu , mana bilik guru , dia bagitahu lah kat mana kan , sumpah aku cakap , aku tak faham lansung apa keeling tu cakap , aku pun angguk je  lah . Then lepas ayah aku sign tu , ayah aku tanye aku mana jalan nk pergi bilik guru . Aku sengih sengih jee . Aku cakap "kakak tak faham lansung apa pak guard tu cakap'' Then ayah aku gelak , ngahahaha . 

Lepastu ayah aku tanya pulak pak guard tu , mana jalan nak pergi bilik guru , uhh nasib ayah aku faham . Lepas dah selesai isi borang apa semua , kitorang pergi beli buku dekat koperasi sekolah tu , ayo buku tulis dia mcm mcm warna ada do . Ada warna oren , kuning , hijau . Sumpah buruk gile ! Ewwhh :P Erhh , lencana dia ? Burukk . Heh jahat kan aku kutuk sekolah tu . Hurm then singgah sekolah 'LAMA' aku jap , sebab nak amik file peribadi aku apabenda entah , ada banyak polis woo kat sekolah tu tadi . Sebab budak international ada buat merentas desa , eh eh tak sangke IIS pun ada buat merentas desa . Haha padahal aku sch dekat SB dah dekat 2 tahun :P

Er , banyak pulak cerita aku pasal dekat SB tadi kan , heh xD Then balik lah rumah :) Erh petang nie kena keluar pergi mana tah , sebab nak beli barang barang sekolah , heh aku baru nak beli , kesian kan kan :P Kasut dari warna hitam ke putih , HALAMAKK ! Baju dari warna kuning ke putih , HADUHH . Kain sekolah dari warna hitam ke biru muda , ALAHAI =.= Hm okay , stop here , bye .

2 comments:

  1. sedih doh x de ko smpah boring..
    and 1 set kosong..! selalunye ade 6 org ni daj jadi 5 je :'(

    ReplyDelete
  2. aku pun sedih do :(
    takpee , kite still lagi boleh jumpe :)

    ReplyDelete