04 September 2011

Eid Mubaraaaaak!

Hiii readers! Dah lama rasanya tak update blog ni. Lupa pula nak bawak lappy balik kampung, wtv. Me, Nur Adini Bt Mohamed Sohaimi would like to wish Happy Eid Mubarak and Maaf Zahir dan Batin kepada semua muslimin and muslimat yang menyambut hari raya tahun ni :) Sooo collection duit raya taknak cakaplah, sikit nak mampuih. Tahulah kitew dah besar kann hm. I just got back from kampung, phew traffic sesak gila, from Bentong to Karak, watahel lah.

Tahun ni raya is the best raya i ever had even duit raya sikit haha. Dapat jumpa semua relatives. Gila best lah. So raya pertama, beraya dekat rumah my aunt, dekat dekat situ je. Tak jauh from kampung pun. Then malam raya tu, kitorang ber-bbq dekat rumah my aunt. Bakar macam macam, lepastu main fireworks. Haha jakun gila dapat main bunga api.

Itu kipas, aku yg punya. Diorang ambik, buat kipas ayam bakar, sobs. Bau ayam bakar kipas aku tahu


Malas nak upload gambar banyak banyak hee. Then raya kedua, my cousin, kak Ain menikah. Soo memang ramai lah yang datang rumah my aunt hari tuu, semua from pihak pengantin lelaki. Haritu jugak lah ada photographer tak habis habis usik aku, haih. Sorry gambar takdok ah hee. Then raya ketiga, kak Ain and abg Hakim bersanding, ho yeaaah! Tema biru and purple tak silap. Purple ke pink entah. Aku pakai baju warna turqoise, yeah but still, warna biru nampak jugak dekat my baju kurung tuu okay heheh.

Me, Ina, Ilah, and Uyuu ditugaskan untuk kasi goody bag dekat tetamu. Gadis melayu terakhir semua harhar. Semua berfesyen Yuna hihih. Lepastu ada lah pulak kawan Ilah mengusik aku, mintak number, Harith lek Harith haha. My aunt, Mklong nampaaak. Uyuuu pulak time tu tengah lepak with her momma, dok gelak gelakkan aku, amboi. Aku punya lah cuak, tetiba pulak ada org mintak phone number kaan. Kitew tak selesa lah, kitew pun nyorok dekat belakang Ina, kitew maluuu. Hahaha cukup gedik. Hm lepastu photographer tu tak habis habis tangkap gambar aku dengan Ina. Orang tengah kipas, boleh pulak dia rakam. Haha but lawa lah video dia.

Then raya ke-empat, hantaran pulak. Malas nak ckp banyak, tengok jelah gambar :)


Ni tucenn Mokmah, bukan tucenn kitew. Comel kan kann.


Ni abang kitew, Muaz Fadhli. Dia perasan comel


Ahhh lappy hang, nanti aku edit kbye.

No comments:

Post a Comment